Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

Καλημέρα σε όλους!!!!

Η σημερινή ημέρα, η οποία έχει καθιερωθεί ως "Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών", έχει στόχο να μας θυμίζει ότι γύρω μας,  ίσως και στη διπλανή μας πόρτα, υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν σταθεί τόσο τυχερά και που τα δικαιώματα τους συνεχώς και καθημερινά παραβιάζονται…



Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση φυσική, ψυχική, σεξουαλική και συναισθηματική.



Μπορούμε να δώσουμε όλοι ένα νόημα σε αυτή τη μέρα....

Δεν κλείνουμε τα μάτια! Δεν εθελοτυφλούμε! Παίρνουμε θέση και απλά προσφέρουμε βοήθεια σε ανήμπορες παιδικές ψυχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη!!!


Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 αποτελεί ένα σημαντικό «εργαλείο» για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικά για όποιον ενδιαφέρεται για τα παιδιά.

Λειτουργεί 24 ώρες τη μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και οι κλήσεις είναι δωρεάν και ανώνυμες.

Απλά καλώντας στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 μπορεί ο καθένας από εμάς να αναφέρει οτιδήποτε γνωρίζει για ένα παιδί που κινδυνεύει. 

Εκείνοι μετά θα μπορέσουν άμεσα και αποτελεσματικά να βοηθήσουν και να στηρίξουν όλα τα παιδιά που χρειάζονται στήριξη και αγάπη!!!!


Επιπλέον, ας σκεφτούμε και ας αναλογιστούμε ο καθένας από εμάς τη δική μας συμπεριφορά απέναντι σε ένα απροστάτευτο παιδί, το παιδί μας.... και ας προσπαθήσουμε να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά όσο καλύτερα μπορούμε!!!

Που ξέρετε... Μπορεί και να διαπιστώσουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε στάση απέναντί τους... 

Τολμήστε το!!!! Είναι απαραίτητο!!!!


Κατερίνα Σιδέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.